top of page

jordbrukardotter 

  krukmakargesäll

jordbrukcrop.jpg

BIOGRAFI.

När sådden skördas varje sensommar, blottas stubbåkern och jag känner hur det sticker på benen när jag springer mot tröskan med fikakorgen i handen. Jag har packat kaffe, saft och bullar åt far och farfar som arbetar på åkern. Fikapauserna varar bara en kort stund då arbetet väntar, men jag minns dem så tydligt. Doften av solvarm jord, berättelser från förr och ängslan av att inte hinna färdigt innan regnet kommer. Jag fick tidigt lära mig vikten av att hjälpas åt och innebörden av hårt arbete. Mitt hantverk vilar i mina händer. 

Hansdotter

HANTVERK.

Från jordbruk till bruksgods. Att studera ett uråldrigt hantverk och med det ge form åt en tanke gör att jag väljer keramik varje dag. Strikta linjer och skarpa kontraster identifierar mitt hantverk. Form och funktion är centralt i mitt arbete och jag är varsam med balansen mellan dessa två. Mitt hjärta slår för bruksgods. Det är fint att få se en ökad efterfrågan på gediget hantverk och lokalt tillverkad keramik.

GESÄLLBREV.

Efter att ha studerat keramisk form och produktion på Formakademin i Lidköping valde jag att pröva mitt hantverkskunnande genom att göra gesällprovet. Med mitt gesällbrev kan jag garantera yrkesskicklighet inom krukmakaryrket och gott om handgjorda kaffekoppar till fikapausen.

bottom of page